Spela in en podcast och dela inspirerande berättelser och tjäna pengar

Podcasts är super heta just nu, och av goda skäl. När våra liv blir livligare och livligare söker fler och fler människor passiva sätt att assimilera innehåll. Vilket gör dem båda en stor möjlighet att bygga en publik och tjäna pengar på nätet.

Och medan det tar tid att bygga en publik tillräckligt stor för att locka annonsörer och andra sätt att tjäna extra intäkter från din podcast, uppstår möjligheten. John Lee Dumas intervjuar entreprenörer sju dagar i veckan för sin entreprenör i brand podcast och tjänar nu mer än $ 200,000 i månaden. Faktum är att John postar all sin inkomst online och har visat att han har tjänat nästan $ 13 miljoner sedan hans lansering i 2012.

Podcastmarknaden letar ständigt efter nytt kvalitetsinnehåll. Och lyckligtvis för alla som försöker fortsätta med det, är det nu lättare än någonsin.

Att köra en podcast, som att skapa en kanal eller blogg på YouTube, är som att berätta intressanta historier och skapa en engagerad publik. Jag ser förmodligen ut som en repad skiva nu, men du behöver en nisch som intresserar dig och det finns redan efterfrågan. Hitta en lista med ämnen som du vill prata om och sök sedan i iTunes-diagrammen, Google Trends och andra podcast-sökwebbplatser som cast.marknaden för att se vad som för närvarande är tillgängligt och populärt.

Då behöver du rätt verktyg. Du kan vara så komplicerad eller enkel som du vill, beroende på din komfort med ljudutrustning, men åtminstone behöver du en mikrofon och programvara för att spela in din röst. Företag som Behringer, Blue, Focusrite och andra säljer studio-kvalitet plug-and-play podcasts som låter dig spela in idag.