Internet Protocol tv-server (IPTV)

En IPTV-Server tillhandahåller TV-tjänster via ett lokalt nätverk (LAN) eller Internet med hjälp av en kommunikationsmetod som kallas Internet Protocol (IP). Dessa säkra paketväxlingsnätverk beror inte på åtkomst, så allt överfört innehåll, inklusive ljud, video, text, bilder och data, kan visas på vilken ansluten enhet som helst.

TV-tjänster via IPTV server-teknik är baserade på abonnemang och är indelade i tre breda kategorier:

Live-tv, som kan eller kanske inte inkluderar interaktivitet med programmet som sänds.
Uppskjuten TV, som inkluderar on-demand TV för att spela ett program från en strömmande videoserver som sändes timmar eller dagar sedan, eller TV med uppspelning omstart som låter dig spela ett program som sänds vid den tiden från början.
Video On Demand (VOD), vilket gör det möjligt för abonnenter att välja och titta på videor av intresse från en katalog eller ett bibliotek. Detta innehåll, som distribueras via VOD-serverteknik, är inte relaterat till TV-programmering, men kan innehålla arkiverade inspelningar av nätverksprogram och serier, tillsammans med filmer, pedagogiska videor och fristående filmer. Vissa innehållsleverantörer producerar också sin egen TV-serie, som endast är tillgängliga för sina VOD-abonnenter.

Kostnadsmedvetna konsumenter vill få mer värde från sina underhållningsinvesteringar och, med fler val än någonsin tidigare, är angelägna om att göra inköp. Operatörerna svarar på den växande konkurrensen om markbundna och on-demand-tv-tjänster via TV överallt, där abonnenterna har exklusiv tillgång till sin favoritprogrammering och högkvalitativt innehåll via vilken internetansluten enhet som helst. IPTV server-teknik gör det möjligt.

Operatörer som integrerar IPTV box i sina innehållsdistributionsnät (CDN) förbättrar sin förmåga att behålla kunder och locka nya kunder.
Det är lätt att distribuera IPTV server-teknik med Akamai nätoperatörslösningar

Det mest effektiva sättet för operatörer att distribuera IPTV-serverteknik är att skapa sin egen video CDN. På så sätt kommer de att ha möjlighet att tillhandahålla mervärdestjänster till sina abonnenter (t.ex. optimering och detektering av mobila enheter), samt exklusiv programmering och högkvalitativt innehåll.

Akamai nätoperatörslösningar gör det möjligt för operatörer att distribuera sin egen CDN, tillsammans med streaming media server-teknik, snabbt och kostnadseffektivt tack vare licensierad programvara som körs på kommersiellt tillgänglig hårdvara. För operatörer som föredrar att distribuera en CDN i molnet, Akamai erbjuder en molnbaserad operatör CDN (OCDN) lösning som använder dedikerade servrar inom Akamai egen CDN, världens mest avancerade och största. Användare av vår molnbaserade OCDN-tjänst hjälper dig att undvika kapitalinvesteringar och dra nytta av specialiserat, pågående underhåll av Akamai CDN-servrar.